به گفته محققان آمريكايي، انگل ژيارديا كه عامل بزرگ مشكلات روده براي كودكان و دوستداران طبيعت است، بيش از يك ميليارد سال قدمت دارد.
به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز، "ژيارديا لامبليا" يكي از رايجترين انگلهاي انساني در بسياري از كشورهاست و تنها در آمريكا هر سال بيش از ۲۰هزار نفر را به عفونتهاي رودهاي مبتلا ميكند.
"هيلاري موريسون" از "آزمايشگاه زيست شناسي مارين" در "وود هول" در ماساچوست كه مطالعه آن در مجله "ساينس" منتشر شده است گفت، ژيارديا يك "ايوكاريوت" است، يعني يكي اعضاي يك شاخه متنوع از ارگانيزمهايي كه از سلولهايي با يك هسته حاوي ماده ژنتيك درست شدهاند.
اما موريسون معتقد است كه دستگاه مولكولي اين انگل سادهتر از آن است كه بتوان تصور كرد اين انگل از تكامل ايوكاريوتهاي جديد تر و پيچيدهتر حاصل شده است.
موريسون گفت، ژنوم ژيارديا تقريبا به اندازه ژنوم يك مخمر است.
ژنوم مخمر يكي از ابتداييترين ژنومهاي ايوكاريوت بود كه توالي آن تعيين شد. ژنوم مخمر شامل حدود شش هزار ژن دارد، ژنوم انسانها كه انها نيز اكاريوت هستند حدود ۲۰هزار ژنوم دارند.
وي گفت، ژيارديا فاقد برخي پروتئينها از جملهپروتئين ساختاري ميوسين ( myosin)است. درصورتيكه اگر اين انگل ايوكاريوت نسل جديد بود بايد اين پروتئين را ميداشت.
با تعيين توالي ژنومهاي جديد، داستان تكاملي اين انگل احتمالا مشخصتر خواهد شد اما ژنوم ژيارديا ميتواند در تحقيقات جاري براي كشف درمانهاي موثر براي ژيارديازيس (آلودگي با ژيارديا) اطلاعات قابل توجهي به محققان ارايه دهد.
نظرات شما عزیزان: